VABADUSE LÄVEL: Printsess Diana ja Briti troonipärija Charlesi abielu oli ametlikult lahutatud alles 1996. aasta augustis, kuigi nad elasid lahus juba 1992. aastast saadik. Diana astus alles esimesi samme vaba naise elus, kui saatuslik autoavarii tema eluküünla kustutas.Foto: Vida Press
Inimesed
31. august 2022, 06:00

Täna täitub 25 aastat printsess Diana surmast autoavarii tagajärjel

25 AASTAT TRAGÖÖDIAST: turvamehe väitel plaanis Diana enne surma šokeerivat elumuutust (3)

Kui printsess Diana oleks 31. augustil 1997 Pariisis Mercedese limusiini istudes turvavöö kinni pannud, võinuks ta mõni päev hiljem astuda avalikkuse ette ehk sinise silma ja mõne mõrase roidega. Kes teab, millist elu prints Charlesi eksnaine võinuks elada? Ihukaitsja väitel kavatses Diana avalikkusele teatada radikaalsest sammust, mis kindlasti oleks rabanud paljusid.

31. augustil 1997 veidi pärast keskööd ootas printsess Diana (36) luksuslikus Ritzi hotellis limusiini, mis pidi tema ja tema uue kavaleri Dodi al-Fayedi (42) läbi sumeda Pariisi sõidutama. Turvakaamera jäädvustuselt on näha, et Briti troonipärija prints Charlesi eksnaine oli õnnelik ja hoidis Dodil – nii Ritzi hotelli kui Londoni kuulsa Harrodsi kaubamaja omaniku Mohammed al-Fayedi pojal – käest kinni.

Kõmulisel paaril olid seljataga idüllilised üheksa päeva Vahemere ääres, filmiprodutsendi ja pleiboi Dodi perele kuuluval jahtlaeval nimega Jonikal. Paparatsopildid tekil kallistavast ja musitavast paarist olid üle maailma furoori tekitanud. Elizabeth II endist miniat – ja tulevase kuninga prints Williami ema – oli jäädvustatud türkiissinises supeltrikoos päikest võtmas, kaatrile hüppamas ja omaette mõtisklemas. Oma sõbrannale Rosa Moncktonile oli ta jahilt tehtud telefonikõnes õhanud, et Dodiga koos veedetud aeg oli täielik õndsus.

Keegi ei osanud ette arvata, et veidi aega pärast hotellist lahkumist on surnud nii Dodi kui Diana.

Edasi lugemiseks: