MITU POOLT: Dianat lähedalt tundnud inimeste sõnul polnud printsess oma loomult uje. Talle meeldis vaid ajakirjanikega mängida ja kohe, kui kaamerad kadusid, avaldus alles see õige loomus: lobisemishimuline ja naerusuine.

Foto: Vida Press
Maailm
31. august 2022, 06:27

NAINE, KEDA ARMASTASID KÕIK PEALE OMA MEHE | Printsess Diana surmast möödub 25 aastat

Täna 25 aastat tagasi hukkus Pariisis Pont de l’Alma tunnelis autoõnnetuses Walesi printsess Diana. Juba oma eluajal südamete tõeliseks kuningannaks tituleeritud naisesse armusid kõik.

Diana Frances Spencer sündis viielapselise pere neljanda lapsena ning tema perekonda seovad põlvkondade kaupa tihedad sidemed Briti kuningliku õukonnaga. Nii teenisid Diana vanaemad praeguse kuninganna ema Elizabethi õuedaamidena. Liiati oli kuninganna Elizabeth II Diana venna ristiema ja lapsena mängis piiga sageli prints Charlesi vendadega.

Esmalt õppis ta kodus guvernandi juhendamisel, siis käis erakoolis ja üheksa-aastaselt läks tüdrukute internaatkooli.

Tulevasele printsessile valmistas õppimine suuri raskusi ja 16aastaselt kukkus ta küpsuseksamil kaks korda läbi. Keskkooli ta ei lõpetanud. Hiljem osutus see suureks probleemiks, sest tulevane abikaasa prints Charles lõpetas Cambridge’i ülikooli. Intellektuaalne ja hariduslik sügav lõhe abikaasade vahel mõjutas ka omavahelisi suhteid.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99