Mis juhtus Lars Mittankiga Bulgaarias? See küsimus on kummitanud tema ema ja lähedasi juba üle kaheksa aasta.

Foto: Kollaaž (4 x Facebook.com/findetlarsmittank, Youtube'i kuvatõmmis (Krim))
Maailm
22. august 2022, 18:18

„MA EI TAHA SIIN SURRA!“ Bulgaarias reisinud sakslase seletamatu kadumise põhjuseks on peetud nii vihaseid vutifänne kui ka mälukaotust

„Ma ei taha siin surra. Ma pean minema pääsema.“ Nii kõlasid 2014. aasta suvel Bulgaaria kuurortlinnas kadunuks jäänud sakslase Lars Mittanki viimased sõnad. Seletamatul põhjusel kojulennust loobunud 28aastane mees arvas, et teda jälitatakse – ta tormas paanikasse sattudes lennujaamast välja ja kadus jäljetult. Kas turvakaamerate vaateväljale jäänud meeletu põgenemise põhjuseks oli eelmisel päeval jalgpallifännide vahel puhkenud ja kaklusega lõppenud tüli, narkoäri, vaimsed probleemid või hoopiski midagi muud?

Berliinis sündinud, ent suurema osa elust Saksamaa põhjaosas Itzehoes elanud Lars Mittanki võis kirjeldada üsna tavalise sakslasena, kes hoolis oma perekonnast ja sõpradest ning jälgis innukalt jalgpalli. 2014. aasta suvel otsustas elektrijaamas töötanud Lars lennata koos viie sõbraga nädalaks Bulgaariasse. Noormehe jaoks oli tegemist elu esimese välisreisiga. Keegi sõpruskonnast ei osanud aga ette näha, et spontaansel reisil võib olla traagiline lõpp.

Sihtpunktiks valisid mehed Bulgaaria kirdeosas asuva Musta mere äärse kuurortlinna nimega Kuldsed Liivad. Varna linna lähedal paiknevasse kaunisse puhkepaika jõuti 30. juunil. Reisi esimesed päevad möödusid enamjaolt rannas lõõgastudes ja vutti tagudes. Kahtlemata hoiti silma peal ka tol suvel toimunud jalgpalli maailmameistrivõistlustel. Õhtuti külastasid sõbrad kohalikke meelelahutusasutusi. Reisi esimesel poolel mingeid suuremaid intsidente ei toimunud ning Lars nautis puhkust. „Nädal möödus väga kiiresti,“ sõnas sõpruskonda kuulunud Paul Rohmann, kelle sõnul oli Lars pidevalt heas tujus. Negatiivne pööre saabus puhkusereisi eelviimasel päeval.

Edasi lugemiseks: