MUUTUSTE TUULES: 1999. aastal tegutsesid Tallinnas rahumeeli samas majas mänguasjapood ning videosaal, kus pornovideoid vaadata. Toona Tallinna seksikaardile kantud kohtades on nüüdseks nii mõndagi muutunud.

Foto: Kollaaž (Vida Press, Õhtulehe arhiiv, Terje Lepp, Albert Truuväärt, Erki Pärnaku, Elmar Rauam, Raigo Pajula / Ekspress Meedia)
Eesti uudised
1. august 2022, 11:00

FOTOD | TALLINNA SEKSIKAART ÜLE 20 AASTA HILJEM | Kes nüüd stripparite asemel puusi hööritavad? Kuidas lõppes kohtumine sutenööriga? (1)

Stripiklubides raha stringide vahele pistmine ja kohtumine väidetava sutenööriga – Õhtulehe reporter tegi Tallinna seksikohti kaardistades 1999. aastal usinalt tööd. Sama ajakirjanik uurib, mis on neist seksikusest pakatavatest kohtadest nüüdseks saanud. Kus värisevad vibraatorid veelgi hoogsamalt? Millised lõbusad kohad tegutsevad tänini?

Õhtulehes 10. juulil 1999 ilmunud „Tallinna seksikaardile“ kandsin 26 asutust: selleks astusin sisse sekspoodidesse, vaatasin videosaalidesse ja tegin ringi peale stripiklubidele. Saunades, lõbumajades ja väidetavalt seksiostu võimaldavates hotellides ma ise kohapeal ei käinud. Kuulasin nende kohta maad tuttavatelt ja kasutasin Soome seksiajakirjas Jallu ilmunud artiklit Tallinna tosina lõbusa maja kohta. Mõned neist olid konkreetsed bordellid, aga paljudes kohtades pidavat Jallu teada tüdrukuteäri käima legaalse tegevuse kõrvalt. Näiteks mõningates hotellides ning striptiisi kõrvalt Lasso ja Lily klubis ning saunatamise kõrvalt Melleksis ja Clubis.

Viskame aga pilgu peale, mis toonastest klubidest on tänaseks saanud.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99