MOEKEISER JA TEMA MUUSAD: 30 aastat tagasi saatis Gianni Versace moepoodiumile supermodellid eesotsas Naomi Campbelli (vasakpoolseim), Linda Evangelista (vasakult kolmas) ja Christy Turlingtoniga (disainerist paremal), seljas seksikad sadomasohõngulised rõivad. Ohtralt matkimist pälvinud komplekte on punavaibaetteasteteks laenutanud näiteks Lady Gaga ja Miley Cyrus. Foto: Vida Press
Maailm
15. juuli 2022, 20:55

Versace viimane elupäev oli 25 aasta eest, 15. juulil 1997

MIKS TAPETI GIANNI VERSACE? Moekeisri mõrva põhjus jääb igavesti saladuseks

1997. aasta 15. juuli hommikul väljus Gianni Versace oma Miami Beachi villast, et osta kolme tänavavahe kauguselt kohvi ning värske Vogue ja New Yorker. Ent kui Itaalia tippdisainer oli tagasiteel oma häärberi Casa Casuarina raudväravani jõudnud ja võtme lukuauku torganud, sööstis tema taga marmortrepist üles tumedapäine noormees. Andrew Cunanan tulistas 50aastasele Versacele kaks kuuli pähe ja sammus rahulikult minema.

Erakooliharidusega ja geeniuse IQ-ga 27aastane Cunanan, keda tema enese ema kirjeldas kõrgklassi homoprostituudina, oli juba tagaotsitav. Teda kahtlustati kolmes USA osariigis toime pandud neljas mõrvas. Õige pea tuvastasid võimud, et Versace mõrtsukas on seesama Cunanan, ja teda asuti veelgi suurema hooga otsima.

Edasi lugemiseks: