Jehoova tunnistajate ridadesse kuulunud Ristikankare perekonna majapidamises ei alanud 7. oktoober kuigi ebatavaliselt. Tol vihmasel õhtul nägid lähedased Piiat (pisipildil) aga viimast korda. Taustafoto on illustreeriv.

Foto: Kollaaž (Vida Press, Facebook.com/mysteriepodden)
Maailm
12. juuni 2022, 08:20

MIS JUHTUS PIIAGA? Soomes tühise tüli järel kodust lahkunud tütarlapse jäljetut kadumist ümbritseb saladuseloor

1988. aasta 7. oktoobri õhtupoolik oli Edela-Soomes sügiseselt vihmane ning pime. Kui mõni Piikkiö elanik oleks õigel ajal aknast välja vaadanud, oleks ta võinud näha närviliselt mööda tänavaid kõndinud tütarlast. Pealtnäha tühise tüli tõttu kodust lahkunud 15aastane Piia kadus aga tol õhtul jäljetult. Peagi hakkasid levima erinevaid teooriaid ja juhtumit hakati alles 15 aastat hiljem käsitlema mõrvana – tänu politseini jõudnud kummalisele kirjale. Teiste seas on kahtlustatud piirkonnas tegutsenud seksuaalkurjategijat ja isegi tüdruku vanemaid.

Piia Ristikankare müsteerium kuulub kahtlemata Soome kummalisemate kadumisjuhtumite sekka. Tema näol oli tegemist tagasihoidliku tüdrukuga, kelle jaoks hakkas elu alles pärast kutsekooli astumist ülesmäge minema – eelnevalt oli ta pidanud taluma ohtralt raskusi. Nimelt oli Piiat põhikoolis Jehoova tunnistajate sekka kuulumise tõttu aktiivselt kiusatud. Ehkki teda ennast polnud ka veel kadumise ajaks ametlikult usuorganisatsiooni liikmeks nimetatud, käis ta koos isaga sageli kohalikus kuningriigisaalis. Lisaks sattus piiga kiusamise ohvriks alkohoolikust ema tõttu, kellel oli kogukonnas halb maine.

Edasi lugemiseks: