Kas viis sõpra eksisid lihtsalt teelt või sattusid kuriteo ohvriks? Või oli tapjaks üks nende endi seast? Pisipiltidel (vasakult paremale): Bill Sterling, Jack Huett, Gary Mathias, Ted Weiher ja Jack Madruga.

Foto: Kollaaž (Vida Press, 5 x twitter.com/SWBTAT)
Maailm
1. august 2023, 13:37

AMEERIKA DJATLOV: viie erivajadusega noormehe lõbusast spordireisist kujunes mõistatuslik tragöödia mägedes

1959. aasta Djatlovi kuru intsident on ilmselt üks kummalisemaid müsteeriume kogu maailmas. Midagi sarnast toimus ka pea kaks kümnendit hiljem USAs California põhjaosas, kus jäid talvel kadunuks viis erivajadustega noormeest. Teises linnas korvpallimatši väisanud ameeriklastega pidi tagasiteel juhtuma aga midagi äärmiselt kummalist, sest nende auto leiti kõrvaliselt mägiteelt hüljatuna. Nelja mehe säilmed avastati alles lume sulamise järel ja ühe saatus on jätkuvalt teadmata.

24. veebruaril 1978 suundusid viis Yuba linnas elanud noormeest 60 km põhjas asuva Chico poole, kus pidi toimuma korvpallimatš kahe ülikoolitiimi vahel. Mehi sidus armastus spordi vastu – sageli vaatasid „poisid“ (nagu nende vanemad kollektiivi kutsusid) telekast võistlusi või panid dressid selga, ketsid jalga ja astusid ise korvpalliplatsile. Neil oli lausa oma tiim nimega Gateway Gators, mis pidi järgneval päeval osalema erivajadustega meeskondade turniiril. Sinna nad aga kahjuks ei jõudnudki.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99