Eesti

35 aastat fosforiidisõjakevadest: „Mis Eestimaa looduse või veega juhtub, see Moskvat ei huvitanud.“ (4)

LISA KOMMENTAAR

Eesti fosforiidivarud on suuruselt kolmandad21. mai 2022, 09:30
Maailmas. Lõuna-Euroopa põllumees vajab väetisi. Hiinast on kauge vedada. Marokoga on Euroopal keerulised suhted. Need kaks on teised maailma suurimad. Ja siis on Eestis tohutud varud, mida ei kaevandata. Jama ju? Euroopa põllumees vajab fosforväetisi! Leedu-Poola piiri kõrval asub Euroopa suurim fosforväetiste tehas. Mitte kaugel kavandatavast Rail Baltica trassist. Ja Rail Balticul pidid hakkama rongid sõitma iga kahe tunni tagant 24 / 7 / 365.
Roobert Luhft21. mai 2022, 16:41
Euroopa võib väetist tahta aga kui Sinu kodu ümbruses kaevandama hakatakse, satub reostus põhjavette. Me teame, et vesi voolab ja homme on ka Sinu koduümbruse vesi reostatud. See on väga veenev põhjus miks hoiti omal ajal kaevandamine ära. Ka täna tasub mõelda sellele. Meil õnneks on palju joodavat vett veel aga on palju riike kuhu joogi ja söögi tegemiseks vett sisse veetakse ja põhjus ei ole kaugeltki vee puudus vaid vee reostatus. Kas me tahame ka üheks selliseks riigiks saada. Kaevandada võib kohtades kust reostunud vesi ei saa pinnase omaduste tõttu põhjavette sattuda.
realist21. mai 2022, 09:01
Ja täna? Täna hakkavad kaevandama siit fosforiiti suurettevõtted läänest. Kasum veetakse välja (nagu hetkel pangad). Natuke pudeneb siit Eesti väljavalitud eliidile. Rahvas ei saa siit midagi ( nagu Eesti Energia superkasum), vesi ehk jääb alles. EI ja veelkord EI sellisele kaevandamisele.
Kas sa ei saa aru ve?21. mai 2022, 09:32
Euroopa kaevandatud auk on kõige loodussõbralikum auk üldse. Ja need põhja-eestlased võivad ju lõuna-eestlasteks hakata, seal ruumi küll