15 aastat tagasi Rakveres Tivoli Tuuri rändlõbustuspargis süttinud karussell.Foto: ANDRUS KUZMIN
Eesti uudised
18. mai 2022, 00:01

15 aasta taguse karussellipõlengu ohver: „Mõtlesin, et hingan paksu suitsu sisse, viskan pildi eest ja lõpeb see grillimine ära.“ (2)

Täna, 15 aastat tagasi lahvatas Rakveres rändlõbustuspargis leekidesse rahvast tuubil karussell. Teiste seas tuiskasid õudusrattal tulest läbi tollal 14aastane Triin Miilman ja 28aastane Andra Pohlak.

18. mai 2007 oli reedene päev. Triin oli koos sõbranna Anettiga kogu päeva Rakvere spordikeskuse parklas peatunud Tivoli Tuuril mõnusalt aega viitnud. „Panin sinna kogu oma taskuraha. Käisin sellel karussellil mitu korda,“ meenutab Triin Miilman.

Jutt on Enterprise'i atraktsioonist – ringikujulisest karussellist, mille peal olid gondlid. See tegi kiiret sõitu ja Triin nautis lendu maa ja taeva vahel. „Mulle meeldis hoogne pea alaspidi sõit. Ma olin hullult selle karusselliga sõidust huvitatud,“ ütleb ta.

Triin läks õhtul juba neljandat korda samale karussellile. See jäi ka viimaseks korraks. Õues oli pime ja masinal läidetud valguskett oli tüdruku meelest nii äge ja ilus. Järgnes aga tuline põrgu.

„Käisin läbi tule ja siis jõudsin maha jahtuda, aga mingi aeg paisus õline leek üha suuremaks ja põletas aina rohkem,“ meenutab Triin.

Tollal 28aastane Andra meenutab: „Mõtlesin, et nüüd on kõik. Mul oli surmahirm.“ Ta neelatab. „Paanika, hakkasin appi hüüdma.“

Nüüd, 15 aastat hiljem meenutavad naised põlengut, kus sai kannatada 41 inimest.

Edasi lugemiseks: