KUULUS SOOLOLENDUR: Charles Augustus Lindbergh (1902–1974) oli vaid 25aastane, kui ta 1927. aastal ihuüksi New Yorgist Pariisi lendas.Foto: Vida Press
Maailm
13. mai 2022, 17:50

12. mail 1932 leiti surnuna maailmakuulsa Charles Lindberghi pisipoeg

JÕLETU HÄLLIRÖÖV: lennundussangar Lindberghi süüdistati omaenda lapse tapmises

Lennundussangar Charles Lindbergh, kunagine maailma kuulsaim, imetletuim ja pildistatuim mees, kolis 1932. aastal New Jerseysse, et koos abikaasa ja pisipojaga pärast aastatepikkust meediatralli rahulikku elu elada. Kuid kuulsat paari tabas oma uhiuues idüllilises häärberis sõnulseletamatu traagika: väike Charles juunior rööviti oma voodikesest.

25aastane USA postilendur Charles Augustus Lindbergh – nimeka Minnesota kongresmeni Charles August Lindberghi poeg – sai 1927. aastal üle maailma tuntuks kui esimene inimene, kes lendas üksi üle Atlandi ookeani. Sellist julgustükki polnud keegi varem söandanud ette võtta. 5800kilomeetrine lend New Yorgist Pariisi võttis aega ligi 34 tundi. Ei raadiot, ei kaaspilooti… Kui noor Lindbergh viimaks Le Bourget' lennuväljal maandus, kandsid prantslased ta rahvasumma vaimustushuilete saatel lennukist kätel välja.

1927. aasta detsembris tutvus Lindbergh Mehhikos oma tulevase naise Anne Morrow'ga. 21aastane kenake, kuid samavõrd uje neiu oli USA suursaadiku tütar. Poolteist aastat hiljem peeti Morrow'de häärberis New Jersey osariigis pulmad. Anne'i 24. sünnipäeval, 22. juunil 1930, tuli ilmale poeg Charles juunior, kelle sünd oli kõikjal Ameerikas esikaaneuudis. Ent Lindberghid ihkasid rahulikku elu ning kolisid Anne'i vanemate juurest osariigi lääneossa, kuhu neile oli ehitatud kaunis ja ruumikas maja.

Seal leidis aga aset 20. sajandi üks kurikuulsamaid kuritegusid.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99