Sommeljee Viljar Pent

Sisuturundus
9. mai 2022, 09:00

Sommeljee annab nõu: millised veinid sobivad grilli kõrvale?

Suvine grillipidu ja sinna juurde passiv maitsev vein käivad kokku! Seega, kui oled otsimas erinevate grillroogade juurde sobivaid veine, siis Avallone sommeljee Viljar Pent tuleb sulle appi!

Avallone sommeljee Viljar Pent on veinidega tegelenud ligi 20 aastat. Enne kvaliteetsete veinide müügiga tegelevasse Avallonesse tööle asumist töötas ta erinevates restoranides sommeljeena. Nüüd aitab ta Avallone klientidel leida sobivaimad veinid nende maitsele. Viljar ise kinnitab, et pikaajaline tööstaaž veinimaailmas ei ole tema veinikirge kuidagi mõjutanud – uued veinid, veinipiirkonnad ja tootjad panevad tal ikka ja jälle silma särama!

Aga mis vein sobib siis missuguse toiduga?

Sea- ja veiseliha. Sea- ja veiseliha on tavapärasest veidi raskemad ja tummisemad palad, mistõttu võiks ka vein samasse suunda minna. Kellele meeldivad täidlased ja võimsad veinid, võiks valida Itaaliast pärit Primitivo, Desire Lush & ZIN, Pasqua sügava punase värvusega veini, mille aroomis on tunda kakaod, vürtse, kohvi ja punaseid marju.

Vein võitis hiljuti ESA Aasta Vein 2022 valimistel pronksmedali.

Linnuliha. Nii kana-, kalkuni- kui pardiliha on suvisel ajal väga populaarsed nende hulgas, kes soovivad grillimisel hoida kerget joont ja saledat figuuri. Loomulikult on põhjuseid teisigi, sest grillitud linnuliha on tõesti maitsev. Marineeritud linnuliha kõrvale sobib ideaalselt Prantsusmaalt pärit Pinot Noir, Coq du Matin. Selle kergema punase veini maitses annavad tooni kirss ja vaarikas, taustal on tunda vihjeid maasikast, piprast ja tammest.

Kala. Kala grillimine on viimastel aastatel eriti trendikaks muutunud ja pole ka imestada – grillitud kala on suussulavalt maitsev ning figuurisõbralikum kui loomaliha. Kala kõrvale võiks valida ka kergema veini ning selleks ideaalne on Prantsusmaa poolkuiv vein Rose d’ Anjou, Maison Castel. Selle lõheroosa veini aroomis on tunda maasikaid ja vaarikaid ning troopilisi puuvilja – tõeliselt suvine kompott! Eriti sobiv on see neile, kellele on meeltmööda magusam noot veinis.

Kerged suupisted ja grillitud köögiviljad. Väga palju populaarsust on kogunud ka köögiviljade grillimine ning sinna sobib ideaalselt heleda roosa värvusega vahuvein Rose, Prosecco, Contarini. Vein on täiuslik ka kala kõrvale.

Sel Itaalia vahuveinil on peen ja püsiv mull, aroom on kompleksne ja puuviljane, tunda maasikaid, vaarikaid ja punaseid lilli. Maitse on värske, heas tasakaalus ja harmooniline. Maitseb kui tõeline suvi!

Lihtsalt mõnusaks nautimiseks. Aga alati ei peagi veini söögi kõrvale jooma. Suvi on pikkade ja soojade õhtute nautimise aeg, mistõttu pole ka patt avada terrassil istudes mõnus vein ning lobiseda sõbranna või kaasaga maailmaasjadest.

Heaks valikus on Uus-Meremaa Sauvignon Blanc, Pulpo, mille aroomis võib leida mahlakad troopilised puuviljad ja tsitrusviljad. Intensiivses maitses on tunda grenadilli ja karusmarja. Vein võitis just ESA Aasta Vein 2022 valimistel pronksmedali.

Kes otsivad natuke täidlasemat ja vürtsikamat veini, võiksid valida Riesling & Veltliner, Duett, Leth. Selle mekk on mahlakas ja veinist võib leida magusaid noote.

Kuna kevad ja suvi on täis erinevaid pidustusi, võib vein ka natuke pidulikum olla. Miks mitte valida traditsioonilisel meetodil valmistatud vahuvein? Selline on Wolfberger Cremnt D’Alsace Gold Label, mis on iseloomult värskendava, täidlase ja sealjuures maheda maitsega. Mekist ei puudu ka puuviljasus ja elu!  Vein võitis just ESA Aasta Vein 2022 valimistel pronksmedali.

Avallone valikus on korraga saadaval üle 1000 erineva toote igale maitsele ja ka kõige nõudlikumale kliendile. Kaupa tarnitakse kiirelt üle Eesti.

Toredaid suveõhtuid maitsva veini seltsis!

Tähelepanu, tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.