Kas Bobby ja Bruce olid üks ja sama poiss? Lahendus saabus enam kui 90 aastat hiljem DNA testi abil. Siiski ei lahendanud ka see kõiki küsimusi.

Foto: Kollaaž (2x Wikimedia Commons, Vida Press)
Maailm
5. august 2022, 13:13

BOBBY DUNBARI JUHTUM: nelja-aastase poisi müstiline kadumine viis peadpööritavate sündmusteni (1)

Aastatel 1912–1914 tekitas Ameerika Ühendriikide ajalehtedes ohtralt kõneainet nelja-aastase Bobby Dunbari müstiline kadumine, veelgi kummalisem „naasmine“ ja tema juhtumiga seotud kohtuprotsess. Kas poiss uppus, sattus alligaatorite saagiks või rööviti? Oli hiljem teises osariigis välja ilmunud poiss Bobby või keegi teine? Kas hoopis Bobby jõukad vanemad sooritasid suure kuriteo? Vähemalt osalise, ent siiski šokeeriva lahenduseni jõudsid asjassepuutuvate inimeste järeltulijad alles käesoleval sajandil.

Vaid mõni kuu varem neljandat sünnipäeva tähistanud Robert „Bobby“ Dunbar läks 1912. aasta augustis koos vanemate ja noorema venna Alonzoga Louisianasse Swayze'i järve äärde puhkama. Väikelinnast Opelousast pärit pere silmis oli äärmiselt kuumal ajal ette võetud reis kodust umbes 40 km kaugusel asuva veesilma äärde heaks vahelduseks igapäevaelule. Kui isa Percy ja ema Lessie 23. augusti ennelõunal piknikuks valmistusid, mõistsid nad ühtäkki, et nende vanem võsuke on jäljetult kadunud. Paanikas vanemad ei suutnud Bobbyt soiselt alalt leida, mistõttu teavitati kadumisest ametivõime. Järgnes kaheksa kuud kestnud uurimine, mis lõppes äärmiselt vastuoluliselt.

Edasi lugemiseks: