Foto: Julia Vakina
Tõnis Erilaid 28. aprill 2022 00:03

Ilmede ime – selles restoranis ei suitsetata ja ometi oodatakse tuhandeid külastajaid päevas, olid ajalehed vapustatud. Loomulikult oli see toonane kollase ajakirjanduse lipulaev Post, kes päev enne ametlikku avamist Viru tänava alguses ära käis ja klaasuste kohalt kostvat entusiastlikku naisehäälset tervitust „Tere tulemast McDonald'sisse“ kuuldes ehmatas.

Lõpuks läks Posti reporter julgelt edasi triibulistes siidpluusides blondide teenindajate vahelt läbi otse praelõhnalisse saali, kus töötajad täpselt teadsid pärast kuuajalist eridressuuri Poolas: viiekümneastmelise (!) kvaliteedikontrolli läbinud hamburger ei tohtivat karvavõrdki erineda McDonald'si kõikjal maksvaist standardeist. Kui mingi aps ka tulevat – näiteks on kotlet kaks kraadi ettenähtust kuumem, siis lendavat see otse prügikasti. Töötajad teadsid ka seda, et kui kehvemini rabada, siis teenib 1,3 dollarit tunnis, aga kui lasta kätel kiirelt liikuda, siis võib koguni kolm dollarit kätte saada. Ütle sa nüüd!