BENNY JA TEMA INGLID: USA menusarja „Charlie inglid“ järgi hakati Benny Hilli sõu seksikaid näitsikuid Benny ingliteks kutsuma. Ent naljamees ise jäi põliseks poissmeheks ning teda kahtlustati impotentsuses või homoseksuaalsuses.

Foto: Vida Press
Maailm
22. jaanuar 2024, 09:27

Pühapäeval täitus 100 aastat telekoomik Benny Hilli sünnist. Õhtuleht taasavaldab 22.04.2022 ilmunud loo

ÕL ARHIIV | BENNY HILL: ekraanil riivatu rõõmupall, kodus end põlgav sendilugeja (8)

1992. aasta aprillis täheldas keegi Fairwater House'i elanik, et maja kuulsaima asuka Benny Hilli korterist tuleb lehka. Kohale kutsuti Hilli sõber, kes ronis redelit mööda teletähe akna taha. Sealt avanes trööstitu vaatepilt: teleri ees - eri andmeil diivanil või tugitoolis - keset määrdunud nõusid, videokassette ja paberihunnikuid lösutas punsunud ja sinakas surnukeha. Miljonite lemmik Benny Hill oli juba päevi surnud olnud, ilma et ükski hingeline seda teaks. Elupäevi jagus legendaarsele naljamehele vaid 68 aasta jagu.

Benny Hilli maailmakuulus telesõu oli hingusele läinud kolm aastat enne tema surma, 1989. aastal. Eetris oli see olnud uskumatult kaua - 1955. aastast. 1980. aastate lõpul oli inglise koomiku tervis halvemaks läinud. 24. veebruaril 1992 tabas teda kergemapoolne infarkt. Arstid manitsesid, et Hill peab kaalus maha võtma ning soovitasid südame šunteerimist, kuid Benny keeldus operatsioonist. Nädal hiljem selgus, et tal on tagatipuks neerupuudulikkus. Maaimakuulus teletäht suri 20. aprillil 1992 oma kodus Londoni eeslinnas Teddingtonis ning sõber ja eksprodutsent Dennis Kirkland leidis ta alles kaks päeva hiljem. Briti televisiooni superstaar on maetud oma sünnilinna Southamptonisse.

Edasi lugemiseks: