Nii modelli- kui ka madruseametit proovinud Andrei Jevsejev (pisipildil) otsustas lõpuks siiski kuritegeliku elu kasuks. Temast sai brutaalne Taganka maniakk. Taustafoto on illustreeriv.

Foto: Kollaaž (Vida Press, Yavarda.ru)
Maailm
16. märts 2022, 19:47

„TA KARJUS APPI, AGA SEE KÕLAS SOSINANA.“ Halastamatult tegutsenud Taganka maniakk jahtis Moskva tänavatel punaste riietega naisi

„Nii ilus tütarlaps, väga kaunis. Mäletan selgelt, milline ta välja nägi. Vahemaa oli paarsada sammu ja ma lähenesin talle. Meist paremal oli elumaja. Tõmbasin teda varrukast ja haarasin käekoti. Ta astus automaatselt kolm sammu tagasi. Siis ma pussitasin teda rindu.“ Nii kirjeldas oma esimest mõrva „Taganka maniakiks“ ristitud Venemaa sarimõrvar Andrei Jevsejev. Julm mees, keda võib karjääri lõpus sooritatud jälkuste tõttu nimetada ka nekrofiiliks, korraldas 1970. aastate keskpaigas Moskvas ja selle lähistel võikaid röövmõrvu.

Andrei Jevsejev pidas koletu karjääri põhjuseks noorena läbielatud katsumusi. Nimelt pandi 1955. aastal sündinud poiss teismelisena vaimuhaiglasse. Seal oli Andrei enda sõnul tehtud temaga erinevaid valusaid katseid, mis mõjutasid tema ajutegevust. „Kõik rohud, mida mulle haiglas süstiti, muutsid mind hullunuks,“ rääkis Andrei hiljem. Noormees tundis, et valu tõi kaasa halbu mõtteid ning ta hakkas seetõttu nägema kõiki kaaskodanikke vaenlastena.

Edasi lugemiseks: