Kas Sodderite viis last jäid leegitsevasse majja või nad rööviti? Vasakult paremale: 14aastane Maurice, 12aastane Martha, üheksa-aastane Louis, kaheksa-aastane Jennie ja viieaastane Betty. Taustafoto on illustreeriv

Foto: Kollaaž (Pixabay, Unsolved Mysteries Wiki x5)
Maailm
31. jaanuar 2022, 19:46

INIMRÖÖV VÕI TULESURM? Viie lapse jäljetu kadumine ja kummalised kokkusattumused jäid ahastuses perekonda igavesti painama (3)

Ööl vastu 1945. aasta esimest jõulupüha lahvatas mõistatuslikul kombel leekidesse Lääne-Virginias Fayetteville'is asuv maja, kus elas paljulapseline Itaalia juurtega Sodderi perekond. Vanematel ja neljal võsukesel õnnestus leegitsevast majast välja joosta, ent viis last jäid kadunuks. Leinavatele vanematele tuli üllatusena, et pärast kustutustöid ei leitud mingeid säilmeid. Kummaliste kokkusattumuste tõttu tundus kõik kuidagi vale. Kahtlused viisid ulatusliku uurimiseni, millega olid seotud läbilõigatud juhtmed, põlengule eelnenud ähvardused, kahtlane telefonikõne, käivitumast keeldunud autod, rusude vahele maetud veisemaks, ametivõimude osavõtmatus, haihtunud eradetektiiv ja palju muud.

Külmal ja tuulisel jõululaupäeva õhtupoolikul kogunes Sodderite perekond traditsiooniliselt pühadelaua äärde. Jõuludeks oli kokku saanud peaaegu kogu pere – puudu oli vaid vanuselt teine poeg Joe, kes teenis parajasti sõjaväes. Pärast tavalisest pidulikumat õhtusööki, mida ema Jennie oli terve päeva valmistanud, oli aeg kustutada tuled ja suunduda magama. Pere pisemad, kellele vanim tütar Marion oli juba oma kingitused üle andnud, soovisid veel veidi üleval olla. Kuna olid pühad, andis ema neile selleks loa – tingimusel, et nad enne magamaminekut loomi toidaksid, tuled kustutaksid ja ukse lukku keeraksid. Veidi pärast keskööd ärkas Jennie telefonihelina peale. Unisena väljus ta magamistoast ja haaras toru.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99