Eesti

Tõnis Erilaiu lehesaba | Kuidas Tallinn mattus pilkasesse pimedusse (7)

LISA KOMMENTAAR

30. detsember 2021, 20:08
Televisioonisaade "Reklaamiklubi", Mati Eliste isikus, tegi kunagi üleskutse - (see oli veel nõukajal, vist aastal 1987), et lülitagu kogu Eesti televaatajad tuled, valgustid ja elektritarbijad välja, vistiti mingiks pooleks tunniks. Ma olin siis väike laps, ja lülitasin ka suure õhinaga paar valgustit välja. Ja väidetavalt oli elektrienergia kokkuhoid terve riigi peale üsna muljetavaldav (numbreid muidugi ma ei mäleta) ja mina olin väga uhke, et ka minu osa oli seal mängus. Ütleme siis nii, et see võis olla esimene pääsuke "rohelisel mõtteviisil".
Sünge Olevik 30. detsember 2021, 19:37
Tallinn mattus pilkasse pimedusse päeval, kui reformierakond sai valitsusse, ei läinud aastatki ja Tallinn jäi ka külma kätte. Aga see pole ainult Tallinna mure, sinna piilkasse pimedusse on nad lohistanud kogu riigi ja rahva, kõik virelevad ja vaevlevad.
30. detsember 2021, 20:24
suure kaja juhtimisel ikka edasi, pimeduse poole...
30. detsember 2021, 17:21
kas edgar esimene ka mitte üksvahe pimendamist ei korraldanud?
Tarmo30. detsember 2021, 16:19
Pimendusharjutused viidi sel perioodil läbi mitmel pool raudteel sellekohase Riigi Raud- teevalitsuse Peadirektori poolt eelnevalt antud käskkirja alusel.Näiteks Nõmme-Väike jaamas pimendati kogu jaama territoorium,ka jaamast välja ja jaama sisse sõitvad ron- gid ja vedurid pidid sõitma pimendatult,ehkki auruvedureist tulev suits oli ju näha.Ka pi- mendati kõik Nõmme-Väike jaama semaforid,lambid,jaamahooned,raudteelastel ei lu- batud ilma tungiva vajaduseta hooneist väljuda,aknad tuli katta tihedate kardinate või riidega.Pimendamisest lõpust teatati vastava vilesignaaliga.
Tarmo30. detsember 2021, 15:58
Selliseid pimendamisharjutusi,nagu korraldati 30. detsembril 1939.a.,korraldati tsiviilõppuste raames ka varem ja hiljemgi.Näiteks pimendati ka liiklussõl- med ja raudteejaamad,eesmärgiga,takistada vaen- lase luurelendude tegevust ja võimalikku pommita- mist ning vähendada sellest tulenevaid kahjusid.
v30. detsember 2021, 08:49
Reformierakond teebki tagatoas pimeduses otsuseid koos partneritega.Selle kõik otsused ka rumalad.