Toitudele rotimürki lisanud Tamara (pisipildil) oli Nõukogude Liidus kolmas ja ühtlasi ka viimane naine, kes ametliku kohtuotsuse toel hukati.

Foto: Kollaaž (Vida Press, Wikimedia Commons)
Maailm
8. detsember 2021, 18:44

„VÄHEMALT NAD KANNATASID!“ Ukrainlannast nõudepesija julm kättemaks võis tabada nii õpetajaid kui ka õpilasi (2)

1980ndate teisel poolel hakkasid ühes väikeses Kiievi koolis toimuma kummalised surmajuhtumid. Ehkki esialgu kahtlustati erinevaid haigusi, selgus hiljem, et asjaga on seotud koolisöökla kättemaksuhimuline nõudepesija. Ülbe ja enesekindla Tamara sihtmärkideks sattusid töötajad, kes takistasid tal toidujääke varastada. Samuti mürgitas nõudepesija rotimürgiga õpilasi, kes talle mingil põhjusel ei meeldinud. Ta polnud siiski perekonna ainus sarimõrvar – sarnaseid meetodeid kasutasid ka Tamara isa, ema ja vanem õde.

„Kiievi Mürgitajaks“ tituleeritud Nõukogude Liidu sarimõrvar Tamara Maslenko (hilisem Ivanjutina) kasvas üles kuuelapselises perekonnas. Talle õpetati juba noorena, et elus on kõige tähtsam raha ja muud materiaalsed väärtused. Alkohoolikutest vanemad, kes tütrele erilist tähelepanu ei pööranud, olid kahtlemata Tamara tulevase „tapjakarjääri“ üheks peamiseks põhjuseks. Isa Anton oli teatavasti valmis mürgitama külmavereliselt igaüht, kes talle ei meeldinud. Sama mõtet propageeris ka ema Maria. Seega ei kukkunud käbi kännust sugugi kaugele.

Edasi lugemiseks: