Adolf Hitleril polnud vaja ajalehest kosjakuulutusi otsida – füürer pidas end vastupandamatuks. Pisipiltidel (vasakult paremale): ülemises reas Eva Braun, Stefanie Rabatsch, Unity Mitford ja alumises reas Geli Raubal, Maria Reiter, Erna Hanfstaengl.

Foto: Kollaaž (2 x Vida Press, 3 x Wikimedia Commons, findagrave.com, alchetron.com)
Maailm
20. aprill 2022, 15:53

20. aprillil 2022 möödub kurikuulsa diktaatori Adolf Hitleri sünnist 133 aastat.

ADOLFI ARMUSEIKLUSED: füürer võis kinkida neiule 100 punast roosi, ent mitte kunagi oma südant (3)

Esimese armastuse eufooria. Intelligentse kaunitari pilked. Noore poemüüja pulmasoov. Tabu õnnetu sugulasega. Juudivihkajast inglanna imetlus. Ustava fotograafi kannatused. Selliste fraasidega võib iseloomustada Natsi-Saksamaa kurikuulsa juhi Adolf Hitleri kuut armusuhet. Ehkki füürer pidas end vastupandamatuks tõutäkuks, lõppesid tema armuavaldused vastaspoolele sageli õnnetult – kuuest neiust neli üritasid end pärast Hitleriga kohtumist tappa.

Natsi-Saksamaa juhi Adolf Hitleri eraelu on tekitanud ohtralt poleemikat. Kas tal sündis I maailmasõja ajal poeg? Oli füürer tegelikult hoopiski homo? Eelkõige on selliseid küsimusi tekitanud asjaolu, et füürer üritas oma eraelu kiivalt avalikkuse eest varjata, sest kartis, et iga väiksemgi kodune draama võib rikkuda tema maine. Ta propageeris vaadet, nagu oleks ta igasugustest mittevajalikest suhetest prii mees, kes on pühendunud vaid poliitilistele eesmärkidele. Siiski pidas ta ise end naistele vastupandamatuks, kuna arvas, et vastassugu naudib üle kõige võimu – ja seda tal muidugi oli. Ehkki Hitler suutis olla vahel ka šarmantne, osutusid kõik tema teadaolevad armuseiklused võrdlemisi kohmakateks ja suhted lõppesid kaaslastele üldjuhul traagiliselt.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99