Ukraina ohvriterohkeim sarimõrvar Anatoli Onoprienko võrdles tapmist jahipidamisega. Ta ei jätnud kunagi ühtki oma roima tunnistajat ellu.

Foto: Vida Press
Maailm
17. november 2021, 19:15

„MULLE POLE SELLES VALDKONNAS VASTAST!“ Ukraina Terminaator tappis mustade jõudude käsul terveid perekondi (1)

„Kui mind kunagi vabadusse lastakse, hakkan ma taas tapma. Ent sel korral oleks see kohutavam, kümme korda kohutavam. Ma tunnen jätkuvalt iha. Kasutage võimalust mind hukata, sest ma olen valmis saatanat teenima,“ sõnas kohtus sarimõrtsukas Anatoli Onoprienko, kes tappis julmalt terveid perekondi. „Ukraina koletiseks“ ja „Terminaatoriks“ nimetatud mehe kohtuprotsess tekitas riigis suurt poleemikat ja teda lubasid ribadeks tõmmata isegi kohalikud pensionärid. Ise ukrainlane enam kui 50 mõrva suhtes kahetsust ei tundnud – ta lubas hoopis vabadusse pääsedes riputada toonase Ukraina presidendi suguelundeid pidi puu otsa.

Ekspertide hinnangul on Anatoli Onoprienko mõrvarikarjääris selgelt süüdi lapsepõlves läbielatud raskused ja pettumused. Tema ema suri, kui Anatoli oli alles nelja-aastane. 1959. aastal sündinud poisi sõjaveteranist isa ei soovinud abikaasa lahkumise järel temaga mingit tegemist teha, huvitudes vaid vanemast pojast Valentinist. Hooletusse jäetud Anatoli saadeti seega peagi lastekodusse. Ta märkis hiljem, et ta jälestas asjaolu, et isa hoolis ainult Valentinist. Anatoli tõdes, et pettumus isa suhtes ja elu lastekodus muutiski ta tulevikus sarimõrvariks, kes jahtis eelkõige perekondi. Just lastekodus kuuliski ta esimest korda oma peas vägivallale õhutavaid hääli.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99