Kennedy perekond 1931. aastal. Kaheksast fotol poseerivast Kennedy võsukestest tabas äärmiselt karm saatus viit. Keskel perepea Joseph P. Kennedy sen ja tema abikaasa Rose. Lapsed (vasakult paremale): Robert, John, Eunice, Jean, Patricia, Kathleen, Joseph jr ja Rosemary.

Foto: Wikimedia Commons
Maailm
29. juuli 2023, 13:26

KENNEDY NEEDUS: mõjuka perekonna ajalugu varjutavad enneaegsed surmad ja müstilised õnnetused

Mõjuvõimsat Kennedy poliitsuguvõsa on viimase kaheksa kümendi jooksul tabanud ohtralt traagilisi sündmusi – õnnetustest mõrvadeni. Perekonda kümnendite vältel saatnud ebaõnn on sünnitanud teooria, et Kennedy dünastiat varjutab ränk needus. N-ö esimesest põlvkonnast ehk Joseph P. Kennedy ja tema abikaasa Rose'i üheksast lapsest kaks mõrvati, kaks surid lennuõnnetustes ja ühele lasi võimukas isa teha lobotoomia.

Kennedy „needuse“ alguseks võib pidada juba 1940. aastaid. Paljud arvavad, et üliedukale Iiri juurtega dünastiale tõi häda kaela selle patriarh – poliitikust ärimees Joseph P. Kennedy seenior, kes olevat noorena käitunud ebaõiglaselt ühe mustlasperega. Ehkki see on pigem kuulujutt, oli Josephi näol tegu karmikoelise mehega, kes üritas iga hinna eest upitada oma järglasi võimupositsioonidele. Ta toonitas võsukestele lausa pealetungivalt, et nad on teistest paremad, ning et võit tuleb saavutada alati ja vahendeid valimata.

Edasi lugemiseks: