SÕJASÜNDMUSED TURISTIDE TEENISTUSES: Karel Boromejski õigeusukirikus hukkusid Heydrichi tapnud vastupanuliikujad. Kiriku krüptis on ka hukkunute büstid.Foto: Dannar Leitmaa
Maailm
27. mai 2022, 15:39

Täna 80 aastat tagasi sai vandenõulaste rünnakus surmavalt haavata Natsi-Saksamaa mõjukas julgeolekujuht Reinhard Heydrich. Õhtuleht taasavaldab algselt 3. novembril 2021 ilmunud loo.

ÕL ARHIIV | KINNIKIILUNUD RELV JA MÖÖDAVISATUD POMM: ilmasõja kuulsaima poliitmõrva radadel Prahas

Mida teha Prahas, kui plaanitud neljast reisipäevast on tänu Air Balticu graafikumuudatustele alles jäänud napid kaks päeva? Võib vanalinnas ostelda ja pilsnereid juua ‒ muidugi. Aga võib ka spetsiaalse linnakaardiga liikuda mööda sündmuse radu, mille üle tšehhid ise väga uhkust tunnevad, sest just Prahas tapeti kõige tähtsam nats, kes langes teise maailmasõja aegu vastupanuliikumise käe läbi.

Kui Praha südalinnast trammiga number kolm mõned peatused kirde poole sõita, siis jõuab sündmuskohta, kus tšehhide ilmasõja auasi juhtus. Tänaseks on sinna ehitatud suur magistraal, kus teede vahele jäävates tunnelites võib juba kaugelt märgata seinamaalinguid. Need kujutavad autos sõitvat meest, rikkis automaati ja mehe poole lendavat pommi.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99