Foto: Pixabay
Eesti
4. oktoober 2021, 00:03

Tõnis Erilaiu lehesaba | Kuidas sekspastor Eestist minema kupatati (1)

„Eestis tegutsev jutlustaja Crispus Ratnam on Kristuse teenri maski all võrgutanud ja seksuaalvahekorras olnud ligi 20 eesti tüdrukuga. Kireohvrid otsivad abi,“ kirjutas Eesti Ekspress Ratnami piiblikoolis 1992. aastal juhtunust.

Ratnam tuli aga jälle. Astus lennujaamas Lufthansa lennukist maha ja oli imestunud, et talle piiril viisat ei antud. „Pastor pandi järgmisel päeval laevale ja saadeti Soome,“ teatas Post 4. oktoobril 1993. Aga visa pastor hankis Soomest viisa ja oli jälle kõpsti kohal.

„Viisa kehtivusaja jooksul pidas Ratnam Tallinnas koos Elihu kogudusega mitu jutlust Kosmoses ja Elihu pinnal Endla tänavas. Kohalviibivaid inimesi püüdis ta viia eufoorilisse meeleollu, kutsudes neid püsti hüppama ja käsi lehvitama. Mitteametlikel andmetel otsis teda kaitsepolitsei, et ta riigist välja toimetada. Lõpuks lahkus Ratnam, keda alaealised tüdrukud olid varem süüdistanud lähenemiskatsetes, Eestist Soome,“ teatab Post.

Ajalehe teada polnud ametlikke musti nimekirju inimestest, kes Eestisse ei pääse. Kui sekspastor peaks jälle uut viisat taotlema, siis saab seda keelata vaid eeldusel, et tegu on inimesega, kelle kohaolek ohustab Eesti kodanike tervist või moraali. „Viisa andmisest võib keelduda ka neile, kes on viimase kümne aasta jooksul rikkunud viisaeeskirju, mida Crispus kahtlemata on teinud,“ loodab Post siiski, et ta on lõplikult Eestist minema kupatatud.