Eesti

Tõnis Erilaiu lehesaba | Kuidas tehti ettepanek isemajandavast Eesti NSVst (6)

LISA KOMMENTAAR

Urmas27. september 2021, 08:45
Toona oli julm ühiskond ja kaasaegne inimene ei saa aru. Näiteks sõjainvaliidid koristati ära! Nõukogude liidus ei ole invaliide. See tähendas miljonite inimeste saatust! Inimelu ei maksnud mitte midagi! Gorbatchov oma visiidiga kui rääkis, et Eesti ei saa ilma Venemaata hakkama ja elab Venemaa dotatsioonist ajas eestlased tigedaks ja alguses taheti IME, et näidata, et Eesti saab hakkama ilma Venemaata ja hiljem sooviti juba täielikku lahkulöömist SSSR koosseisust, mis oli õige. SSSR aja lõpus julgeti juba näidata Afgaani sõja invaliide, mitte ei koristatud neid ära. "Ratastoolitants"
Urmas27. september 2021, 08:17
See oli vastuseks Gorbatchovi visiidile kus Gorbatchov väitis, et Eesti eksisteerib ainult Venemaa abil ja iseseisvalt toime ei tuleks. Siis tekkis IME programm, et palun, me saame väga hästi hakkama ka ilma Moskvata ja ilma plaanimajanduseta. Eks toonane majandus oli ju kui praegu vaadata huumor ja tragöödia. See oli ainult aja küsimus millal kogu see bardakk kokku kukub. Kui kallis toona kõik oli! Tahad korralikke teksapükse, siis tööta kaks kuud ja maksa. SSSR oli lausvaesus, inimene oli mutrikene ja inimelu oli tühine. Venemaal kestab see jama siiamaani, kuigi natukene kergemal viisil.
Nojah25. september 2021, 19:50
IME oli olemuselt porno kuubis, selle algatajad olid KGB fooniga, Siim Kallas oli krim asjas kahtlustatav, kolm alluvat olid kohtus seoses raha varastamisega pankadest. Aga olid, st mees ostis end vabaks ja maitse jäi suhu.
Urmas27. september 2021, 11:09
Palun fakte! Siim kallas ei olnud toona kahtlustatav! Palun fakte. See ,et onu stjopa viinapudeli kõrval kahtlustab ei ole süüdistus! Palun fakte!
Anton25. september 2021, 09:43
Praegu tuuakse meile sisse doteeritud toidukaupu aga oma põllumeestele antud toetused on murdosa. Kuidas sellist majandamist nimetada?
Vähemalt üks sammukegi.25. september 2021, 08:55