Publik lauluväljakul Michael Jacksoni kontserdil

Foto: Raigo Pajula / Ekspress Meedia
Eesti
24. august 2021, 00:05

Tõnis Erilaiu lehesaba | Kuidas Michael Jackson seljatas laulupeo (6)

Pealkiri on laenatud Sõnumilehe kokkuvõttest esmaspäeval, 25. augustil 1997, mis kinnitas, et Michael Jacksoni reedesel kontserdil käis umbes 70 000 inimest. Seda oli rohkem, kui aastakümneid suurima osavõtjate arvuga olnud laulupidudel või viimase aja Rock Summeritel, oli ajaleht kindel. Suuri pahandusi ei olnud. „Esmaabi tuli anda vaid mõnekümnele inimesele, peamiselt hüsteerikutele või minestanutele,“ ütlesid korraldajad.

Jackson oli Tallinna tulnud oma Boeing 707ga reede õhtul kell 20.03. Soojendusansambel alustas esinemist juba tunnikese pärast ning siis astuski staar lavale. Tal oli kiire: lahkumine Tallinnast pidi olema pool tundi pärast südaööd.

Osa rahvast tuli kontserdile Lätist ja isegi Leedust. Väikeautode omanikud pidid Ainaži piiripunktis kuni viis tundi sabas seisma. Publik kogunes lauluväljakule ennelõunast saati ja ajalehed raporteerisid: kaheksa tundi enne kontserdi algust minestasid esimesed Jacksoni fännid lauluväljakul kuumuse, närvipinge ja järjekorras seismise tõttu.

Laupäeva pärastlõunaks oli seitsmekorruselise maja kõrgune lava lahti monteeritud ja veoautodel järgmisse esinemiskohta viidud. Helitehnika oli juba hommikul Soome saadetud. Õhtuks oli koristatud ka väljakul vedelnud praht ja seega polnud seal Jacksoni esinemisest enam jälgegi.

„Ei ole välistatud, et Eestimaa saab näha teisigi maailmamuusika tõelisi tähti,“ arvasid korraldajad.