Maailm

Artikkel ilmus esmakordselt 14.05.2021

ÕL ARHIIV | IGAVIKULINE KONFLIKT: Iisraeli ja Palestiina erimeelsustel on pikk ajalugu (6)

LISA KOMMENTAAR

DNA pidi mõlematel sarnane olema..27. oktoober 2023, 05:04
Erinevad ainult religioonid. Ateistidel nagu konflikti omavahel polegi.
Kaja15. oktoober 2023, 17:59
Kui piiblilugu uskuda, siis algas konflikt veelgi varem. Siinai mäel lubas Jahwe Moosesele "tõotatud maa", mida juudid pidid võtma väevõimuga, pidid tapma kõik kohalikud elanikud palestiina aladel. Isegi orjaks ei tohtinud võtta, tapma pidi. Kes süüdi? Ikka armas Jumal oma piiritus headuses, lubades juutidele "tõotatud maa"!
Vanasõna ütleb, et kui oled hobuse surnuks ajanud,7. oktoober 2023, 13:02
Vanasõna ütleb, et kui oled hobuse surnuks ajanud, siis roni selle seljast maha. Eesti valitsuses püütakse sageli olukorrast teiste võtetega välja tulla. Mõned näited: 1. Ostetakse kõvem piits. 2. Öeldakse: Me oleme kogu aeg tegelikult surnud hobusega ratsutanud. 3. Moodustatakse komisjon surnud hobuse igakülgseks uurimiseks. 4. Tehakse ärivisiite välismaale, et välja selgitada, kuidas nemad surnud hobusega ratsutavad. 5. Vahetatakse ratsanikku. 6. Moodustatakse meeskond surnud hobuse elustamiseks. 7. Olukorra stabiliseerimiseks tapetakse maha veel elavad hobused. 8. Korraldatakse treeningk
Moodustatakse komisjone7. oktoober 2023, 14:11
Nüüd käib asjaajamine ikka rohkem auto ja lennukiga. Käsud tulevad lennates eikuskilt ja meie noogutama kohe perra: "Yes! Yes! Küll molekulid teavad paremini! Yes!" On vaja tuulikuga elektrit jahvatada, et rahajõmmidele meelepärane olla, ja palju muid nippe lisaks. "Yes!" Võimureid on peavõimatu kohalt maha võtta. Koolilapsena ma veel imestasin seeüle, nüüd enam mitte. Isegi pähe taotud sotsialism ei aidanud! Kohe olid platsid võimurid, ja seegi vähene tulu, mis ideeraamile vaatamata saadi, läks kas kõrvale või ideekära tekitamiseks ja sõdimiseks. Ilus oled Isamaa! Ikka ülemaailmne isamaa?!
Ülle Raave18. mai 2021, 22:13
Aabrahamist ja tema poegadest algab see probleem. Kas Iisak või Iismael, kumb on Jumala poolt Aabrahamile tõotatud maa legaalne pärija. Iisak on juutide ja Iismael araablaste esiisa.
Aldo14. mai 2021, 19:54
Kuidas siis Saalomoni tempel ja selle hävitamine babüloonlaste poolt (586 eKr) selle konfliktiga seotud on? Ei ole ju. Araablaste ekspansioon toimus ja Jeruusalemm vallutati millalgi pärast prohvet Muhamedi aega, ehk siis täpsemalt 638 pKr.