Foto: Envato Elements
Sisuturundus
14. aprill 2021, 13:09

Kevadel on palju vaba aega? Võta ette põhjalik nahahooldus, et akne ja vistrike vastu võidelda!

Kui tihti arvatakse, et akne on vaid teismeliste probleem, siis tegelikult kannatab selle all ka rohkelt täiskasvanuid. Statistika näitab, et vistrikega peab võitlust kuni 40% inimestest vanuses 30-39.

Akne ehk vistrikud on krooniline põletikuline haigus, mille korral tekivad näole, seljale ja rinnale komedoonid. Tegemist on ebamugava probleemiga, mille üle ei rõõmusta meist keegi – veelgi enam, tihti võib see olla halva enesehinnangu üheks põhjuseks.

Miks mõningatel inimestel on rohkem aknet kui teistel, pole lõpuni selge. Kõige tõenäolisemateks tekkepõhjusteks on kombinatsioon teguritest, näiteks stress, toitumine, tarbitavad kosmeetikatooted ja naistel ka hormoonid. Loomulikult mängib oma rolli eelsoodumus.

Käies igapäevaselt tööl või koolis, tundus naha eest hoolitsemine absoluutselt loomulik ja igapäevane. Enne meigi peale panemist ja pärast selle maha võtmist sai nahka spetsiaalsete vahenditega hooldatud. Kui me aga ei pane iga päev enam meiki peale, siis kipub jääma ka naha eest hoolitsemine tahaplaanile.

Foto: Envato Elements

Tegelikkuses on praegu aga parim aeg nahale tähelepanu pöörata! Olles suurema osa ajast kodus, võiks teha midagi kasulikku – olgu selleks siis kodus suurpuhastuse tegemine või palun väga, oma naha hellitamine ja puhastusrituaalide läbi viimine.

Aknese taha puhul on ülimalt tähtis õige ja igapäevane nahahooldus.

1. Nahka tuleb hommikul ja õhtul pesta spetsiaalse nahapuhastusvahendiga. Pesemine on oluline, sest see eemaldab nahalt surnud rakud, rasu ja keskkonnast tuleneva mustuse.

Kasuta näiteks Acnecinamide’i õrnatoimelist puhastusvahtu, mida saad kanda sõrmedega nahale ning siis laiali hõõruda. Pärast mõne minuti toimida laskmist loputa vahend leige veega maha. Kindlasti ära hõõru nahka liiga intensiivselt.

Armastatud vahendiks on ka Sebionexi puhastusgeel, mis puhastab õrnalt ilma selle loomulikku kaitsekihti kahjustamata. Kuna vahend ei sisalda seepi, siis ei ärrita ega kuivata ta ka nahka. Muide, puhastusgeel sisaldab põhilise toimeainena glükoolhapet, mis on eriti hea aine vistrikulise naha hoolduseks.

Ka sügavpuhastavad geelid tulevad kasuks, sest need avavad ummistunud poorid, puhastavad naha õrnalt mustusest ja aitavad kontrolli alla saada vistrikke tekitavad bakterid. Selliseks on näiteks Acnecinamide’i sügavpuhastav geel või kooriv puhastusgeel.

2. Kreemita nahka spetsiaalse kreemiga, mis sobiks ka õrnale ja tundlikule nahale. Selline on näiteks Acnecinamide’i Sensitive kreem, mis vähendab vistrikke ja punetust ning annab nahale sära. Kanna kreemi puhastatud nahale igal hommikul ja õhtul. Soovi korral võib seda kasutada ka üksikutel vistrikel.

Foto: Envato Elements

3. Millisele naisterahvale ei meeldiks kangasmaskiga oma näonahka hellitada? Võta ette maskitegemise kuur (7 kuni 14 päeva) ning kasuta selleks Jaapanist pärit seerumiga immutatud kangasmaski. Selles olevad koostisained niisutavad, rahustavad ja võitlevad vistrike vastu.

4. Ära unusta hooldada oma organismi ka seespidiselt. Siin tulevad appi näiteks Acnecinamide’i ja Dermanutrixi tabletid, mis sisaldavad muuhulgas selliseid aineid nagu niatsinamiid, C- ja E-vitamiinid, foolhape. Tulemuse saavutamiseks tuleks tablette võtta vähemalt kolm kuud.  

Kui jälgid kõiki neid samme, siis näed tulemusi juba õige pea. Mine suvele vastu ilusa näonahaga!

Artiklis mainitud tooted leiab Rosena.ee e-poest ning Tradehouse'i ja Prokosmeetika kauplustest aprillis soodushindadega.

Esitades tellimuse Rosena.ee e-poes, milles sisaldub vähemalt 40 euro eest vistrikevastaseid tooteid, lisandub KINGITUSEKS Acnecinamide vistrikevastane toidulisand.