Eesti

Saksa okupatsiooni ajal peeti Eestis munadepühi au sees, ehkki tähistamist varjutasid kitsikus ja karmid sõjasündmused (11)

LISA KOMMENTAAR

31. märts 2024, 16:26
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Nõustun samuti31. märts 2024, 16:27
vaatan, et mu eilne kommentaar on reffisotsuSlava200 herilasepesa sumisema pannud.. loomulikult olid sakslased sõjaaja kohta vägagi viisakad ja kultuursed siinsete Eestlaste vastu.. see muidugiei tähenda seda, kui sakslased toidukraami vastu andsid tüki šokolaadi, tubakat jms. oli see vanaisale kasumlik "äriajamine".. sakslased vähemalt andsid midagigi vastu.. see mida ma vankade kohta kirjutasin, küll mitte mingit selgitamist ei vaja- punased, kui nad tulid või taganesid, võtsid viimsegi söögi, hobused, vankrid.. "tänutäheks" anti priipilet Siberisse ja tallu asemele majutati "lauristinid"
Nõustun kommentaariga31. märts 2024, 16:26
paraku olen ka kuulnud eile, 18:20 seda mida Alar kirjutas , see on tõde , kuulsin oma külas vanematelt inimestelt ...
Nõustun kommentaariga31. märts 2024, 16:25
Alar eile, 17:31 maal ikka oli süüa...vanaisalt, vanaemalt kuuldud juttude järgi olid sakslased hästi viisakad ja vahetasid söögikraami oma šokolaadi, tubaka jms vastu. täitanud vankad kuradid marssisid sisse ja võtsid laudast, aidast ja keldrist kõike, mis silma hakkas. vankade aeg oli talus ainult tsaari ja vabadussõjas käinud vanaisa- kõik teised- kirjutaja ema, onud, tädi läksid igaks juhuks metsa pakku ja paar lehma, osa teisi loomi võeti ka ühes..
Alar31. märts 2024, 16:14
vaatan, et mu eilne kommentaar on reffisotsuSlava200 herilasepesa sumisema pannud.. loomulikult olid sakslased sõjaaja kohta vägagi viisakad ja kultuursed siinsete Eestlaste vastu.. see muidugiei tähenda seda, kui sakslased toidukraami vastu andsid tüki šokolaadi, tubakat jms. oli see vanaisale kasumlik "äriajamine".. sakslased vähemalt andsid midagigi vastu.. see mida ma vankade kohta kirjutasin, küll mitte mingit selgitamist ei vaja- punased, kui nad tulid või taganesid, võtsid viimsegi söögi, hobused, vankrid.. "tänutäheks" anti priipilet Siberisse ja tallu asemele majutati "lauristinid"..
Alar31. märts 2024, 16:18
hahhhha - ma ei jõudnud kolmenigi lugeda, kui idel Jakobsonid olid mulle 30 miinusega vastanud... olge tublid!
kiki1. aprill 2024, 15:22
minu vanavanemad rääkisid sama juttu. Vähemalt eestlastel oli saksa okupatsiooni ajal julge tänavatel kõndida. Venkud nagu tulekahju -lagastasid ja laamendasid.
30. märts 2024, 23:17
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
oleks alistunud31. märts 2024, 09:24
poleks nälga. Ise tahtsid kõvatada ja seal rõngas sitsida, saksad polnud linnalahinguist huvitatud.
Alar30. märts 2024, 17:31
maal ikka oli süüa...vanaisalt, vanaemalt kuuldud juttude järgi olid sakslased hästi viisakad ja vahetasid söögikraami oma šokolaadi, tubaka jms vastu. täitanud vankad kuradid marssisid sisse ja võtsid laudast, aidast ja keldrist kõike, mis silma hakkas. vankade aeg oli talus ainult tsaari ja vabadussõjas käinud vanaisa- kõik teised- kirjutaja ema, onud, tädi läksid igaks juhuks metsa pakku ja paar lehma, osa teisi loomi võeti ka ühes..
paraku olen ka kuulnud30. märts 2024, 18:20
seda mida Alar kirjutas , see on tõde , kuulsin oma külas vanematelt inimestelt ...
Alar30. märts 2024, 19:46
mul saunas käidud... vaatan, et keegi hävitusbataljonlase, punakommari järeltulija(d) on siin miinuseid ladunud? see tglt.kõik teeb mu rinna rõõmsaks ja annab jõudu ka edaspidiseks anda tuld tänasele valitsuskoaliitziale..
Sinu nimi30. märts 2024, 20:17
Viisakad... tegelikkuses olid nad julmad mõrtsukad. Üks Eesti kukeke saatis kõvamehe raporti ette hitlerile, et nüüd on Eesti judenfrei. Täisdebiilikute natside kamp. Sama jobud nagu kommunistid.