Foto: PantherMedia/Scanpix
Eesti
18. märts 2021, 00:14

Tõnis Erilaiu lehesaba | Kuidas lahvatas missinduse suurim skandaal

Eesti Ekspress ja selle kannul toonane kollane väljaanne Post – 18. märtsil 1994 – olid mingil moel hankinud endile Soome erootikaajakirja Jallu. Nad leidsid sealt üliavameelseid, et mitte hullemini öelda, siin äsja Miss Teiniks valitud 17aastasest tüdrukust klõpsitud fotosid.

„Olen ennegi aktifotosid teinud,“ tunnistas noor daam K. P. (tollal oli nimi avalik) Postile. „Minu partner neil fotodel on vana hea sõber,“ lisas ta vabandavalt, et ta polnud piltidel võõraga.

Fotosid oli tehtud mitu päeva Tallinnas, Eesti Ekspressi oletusel teletorni lähedal olevas pooleliolevas majas. Neiu sai tasuks 500 marka. Tühise summa, kuid mis oli tol ajal Eestis suur raha. 

Tüdruk loobus Miss Teini tiitlist koos krooni ja lindiga. Tema järeltulija Ingre Proos, kes oli talle punktide poolest alla jäänud, kerkis nüüd esile ja kuulutas esimese asjana, et tema poleks küll nõustunud alastifotosid tegema. 

Paljud ajalehega rääkinud inimesed kartsid, et tüdruk on sellega oma elu aastakümneteks ära rikkunud. Ta ise ei uskunud seda siiski esiti. „Lähen majandust õppima. Õmblejaks ei kavatse ma jääda,“ ütles toona tehnikumis seda eriala õppinud noor daam.

Post küsitles tänaval inimesi, et näha, kuidas nad tüdruku tegu hindavad. Osa ei mõistnud teda sugugi hukka, vaid pigem toetas. Kuid enamik pidas vajalikuks rõhutada: „Ei-ei, mina ei hakkaks midagi sellist tegema!“