Foto: PantherMedia/Scanpix
Eesti
19. veebruar 2021, 00:10

Tõnis Erilaiu lehesaba | Kuidas naisevaras saadeti kohtupinki

Rahwalehes olev pealkiri „Naisevaras kohtus“ oli küll vägev, aga asja sisu tavalisepoolne, ehk siis abielunaise kõrvalehüpe võrgutaja voodisse. 

Ella oli noor kaunis kabareelauljatar, kellele heitis silma end inseneriks nimetav Tallinna tuntud naistevõrgutaja. Ella abikaasa tõstis lärmi, kui naine kadus pärast tolleaegses menukas restoranis Küba esinemist mitmeks päevaks. Politsei hakkas teda otsima ja avastas, et insener ja Ella olid veetnud kolm ööpäeva kordagi välja astumata hotelli numbritoas. Mis aga veelgi hullem – naine oli end sisse kirjutades esinenud vallalisena ja kasutanud neiupõlvenime.

19. veebruaril 1931 ei ilmunud Ella ega insener paraku kohtusse, kuid et naise abikaasa oli ajalehti tsiteerides „endiselt suures meelepahas“, anti seega käsk paarike sunniviisil kohale tuua. Patustanud tegid näo, et hooli teineteisest enam ning istusid kohtusaali eri nurkades.

„Miks te sinna võõrastemajja läksite? Kui kaua te üksteist tundsite?“ päris kohtunik, kes mõikas küll kohe, et oli esimese küsimuse rumalalt esitanud. Teisele vastas insener, et nad olevat teineteist vaid paar päeva tundnud ja et ta teadiski vaid kena lauljatari neiupõlvenime. Kumbki ei tunnistanud end patus süüdi ja lõpuks nõustus ka kohtunik, et abielunaine võib võõrastemajas neiupõlvenime kasutada. Nad mõisteti õigeks ja nagu Sõnumed hiljem kirjutas, olevat Ella meeski naisele kõrvalehüppe andestanud.