1. LAPSEPÕLVEKODU Indrek Hargla kolis Tallinnast Tartusse 1974. aastal. Nelja-aastase Indreku esimeseks Tartu koduks sai see vanalinna keskuses Rüütli tänaval asuv kivimaja, kus olid toona korterid. Praegu tegutsevad samas majas kohvik Krempel ja välja renditav noorte peoruum Pööning. Tänapäeval on tegu äärmiselt hinnatud kinnisvaraga, sest maja asub Tartu vanalinna öise ja päevase elu ning melu tuiksoonel. Noil aastatel kibeleti siit aga minema. Ennekõike Annelinna kõigi mugavustega korterisse, sest siinsed kommunikatsioonid ja pesemisvõimalused olid ahtakesed. Hargla kodu aknad olid Gildi tänava poole – siit nägi otse sisse vastasmajas asuvasse mänguasjapoodi. Foto: Aldo Luud
Eesti
14. detsember 2020, 10:37

VÄIKESE POISI UNELM: mänguasja- ja kirjatarvetepoed täpselt koduakna all 

VANAD RAJAD | Indrek Hargla: hingelt olen ikka tartlane

Eesti tuntuimaid ulmekirjanikke, apteeker Melchiori looja Indrek Hargla (50) sündis 1970. aastal Tallinnas, kuid peab end siiski tartlaseks. „Ma olen tartlane, ma olen Tartus kasvanud, koolis ja ülikoolis käinud,“ ütleb kirjanik kindlalt. Heade mõtete linna kolis tema pere, kui sulemeister oli nelja-aastane poisike, ja sinna jäi ta pidama kuni ülikooli lõpuni. Hargla poisipõlve tähtsaimad kohad ja kõige tallatumad rajad mahuvad tunniajalise jalutuskäigu sisse Tartu vanalinnas, mille sügisel ette võtsime. 

Indrek Hargla elab Harjumaal Viimsis, kuid Tartusse satub ta tihti, sest siin elavad nii tema vanemad kui ka lapsed. On päikseline sügispäev ja kompaktselt armas Tartu vanalinn kohe kutsub end avastama. Kirjamees haarab veel Tartu kaubamaja kohvikust oma lemmikjoogi caffe latte, süütab sigareti ja ongi valmis nooruspõlve olulisi paiku tutvustama. 

Edasi lugemiseks: