Foto: PantherMedia/Scanpix
Eesti
17. oktoober 2020, 00:01

Tõnis Erilaiu lehesaba | Kuidas naised mehelt piibu ja prillid viisid

Aleksander S. kõndis ühel õhtul švipsispäi Harju tänavalt Raekoja poole ja sattus vastamisi kahe naise ja pikema mehega. Naised norisid viina.

„Seejuures naised võtsid tal käe alt kinni ning üks tiris teda siia, teine sinna. Sellaselt tõugeldes nad liikusid Dunkri tänava nurgani. Seal kiskus väiksem naine S-i jalutuskepi ja jooksis minema. Jalga laskis ka pikem naine. S. märkas hiljem, et temalt on peale kepi kadunud ka rahakott, taskurätt, piip ja prillid... Juurdlusel tehti kindlaks, et S-i olid vintsutanud avalikud naised Siiro-Lidonia T. ja Olga S. koos Nikolaiga, keda Siiro-Lidonia ülal peab. Nikolailt saadi kätte S-i piip, prillid ja tubakakakarp, mille naised olid talle kinkinud,“ kirjutas Päewaleht 18. oktoobril 1934.

Avalikud naised mõisteti vangi. Pika karistuse saanud Olga S. oli politsei vana tuttav. Kord oli ta läinud koos ühe naisega Uuel tänaval kellelegi Kristjanile kallale, pekstes mehe armutult läbi, kord oli veetnud Arseniga võõrastemaja Belgia numbritoas aega. Ta palus mehelt paberit, et sellele oma aadress kirjutada, aga kui märkas, et talle ulatatud taskuraamatu vahel on kolm pandimajapiletit, siis haaras need pihku ja pani ajama. Teda ootas taas ees vanglatee.

Veelgi varem oli Olga tõstnud mässu suguhaiguste haigemajas ja roninud lõpuks üle traataia linna peale kavalere otsima. Hommikul tuli küll purjuspäi tagasi.