Veronika DariFoto: Õhtulehe arhiiv
Eesti
7. oktoober 2020, 00:02

Tõnis Erilaiu lehesaba | Kuidas 15 aasta eest tapeti kooliteel olnud tüdruk (2)

16aastane Veronika astus 7. oktoobril 2005 Lasnamäel hommikuses hämaruses kiirustamata koduuksest välja. Tavaliselt oli ta kesklinnas olevasse kooli sõitnud kell 7.20 väljuva bussiga, aga oli selge, et sel päeval ta sellele ei jõua. Sest polnud midagi. Veronika teadis, et järgmine läheb juba mõne minuti pärast.

Buss jõudis veerand tunniga Narva maanteele, kus tüdruk väljus. Ta keeras Kreutzwaldi tänavale ning kõndis kooli poole. Temast pisut tagapool sammusid omavahel juttu ajades mitu sama kooli poissi. 

Nad jõudsid minna vaid paarkümmend meetrit, kui kõigile ootamatult lajatasid kõrvalolevast kangialusest lasud. Veronika langes kõnniteele, poisid aga peatusid kõheldes ega osanud esimese hooga midagi ette võtta. Nii tormaski mööda sõitnud ja järsult pidurdanud auto juht esimesena tema juurde ning kutsus kiirabi välja.

Kuul oli tabanud Veronikat oimukohta. Kaunis ja tubli tüdruk, üks kooli lemmikuid, suri neli päeva hiljem haiglas.

Harju maakohus saatis 17aastase narkomaanist mõrvari Dmitri Štšerbakovi kaheksaks aastaks trellide taha. Samuti määras kohus tema kolmele kaasosalisele, kes ei võtnud küll süüd omaks, range karistuse. Selgus, et Dmitri oli tahtnud tappa parajasti kangialusest tänavale astunud toonast Riigi Kinnisvara toonast juhti, kuid lasi neli korda mööda. Üks ula peale läinud kuulidest tabaski koolitüdrukut.